Uhapšen Darko Šarić!

Izvor: Press, 18.Mar.2014, 08:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen Darko Šarić!

Kako Tanjug saznaje od obaveštenih izvora, tokom dana biće održana vanredna sednica Vlade Republike Srbije, čija će tema biti hapšenje Šarića.

Nakon toga, novinarima će se obratiti prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić i ministar pravde Nikola Selaković.

U Specijalnom sudu za 24. mart je zakazan nastavak suđenja pripadnicima njegove kriminalne grupe, koji se terete za šverc više od tri tone kokaina iz Latinske Amerike u zapadnu Evropu tokom 2008. i 2009. godine.

Iako je po šest spojenih optužnica optuženo ukupno 39 članova Šarićeve grupe, na optuženickoj klupi Specijalnog suda u Beogradu naći će se, pored Šarića svega 11 optuženih, pošto je njih 16 u bekstvu, devet je priznalo krivicu, a trojica su dobila status svedoka saradnika.

Od podizanja prve optužnice u aprilu 2010. godine devetorica optuženih su pravosnažno osuđeni na osnovu sporazuma sa Tužilaštvom za organizovani kriminal prema kojima su priznali krivicu.

Sporazume o priznanju krivice s tužilaštvom su zakljucili Dragan Labudovic, Boris Laban, Miodrag Aleksandar, Mirko Miodragovic, Miloš Pandrc, Nikola Pavlovic, Dejan Rašic, Marko Vorotovic i Miloš Krpović.

Oni su osuđeni na kazne od dve godine i devet meseci do deset i po godina zatvora, plaćanje sudskih troškova, a mnogima su trajno oduzeti stanovi, automobili i novac, kojima se u budžet slilo više od milion evra.

U aprilu prošle godine u Speciajlnom sudu u Beogradu je krenulo objedinjeno suđenje Šarićevoj grupi po čak šest optužnica zbog šverca više od ukupno tri tone kokaina iz Latinske Amerike u zapadnu Evropu.
U bestvu su još Rodoljub Radulović, Goran Soković, Marko Pandrc, Nenad Novaković, Boško Nedić, Darko Tošić, Nikola Dimitrijević, Darko Gazdić, Milovan Milovac, Bojan Stanojković, Petar Obradović, Marko Račić, Vladimir Račić, Mihajlo Đoković i Nebojša Sretenović.

Za njima je raspisana Interpolova poternica.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Šariću određen pritvor (FOTO, VIDEO)

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Mar.2014

Specijalni sud u Beogradu odredio je danas pritvor Darku Šariću, optuženom za šverc više od pet tona kokaina, saopštio je Viši sud.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.