ESKOBAR POSETIO VISOKE DEČANE PA UDARIO NA KURTIJA: Srpska zajednica zaista pati, teško je čuti te priče i ostati ravnodušan

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Mar.2024, 17:19

ESKOBAR POSETIO VISOKE DEČANE PA UDARIO NA KURTIJA: "Srpska zajednica zaista pati, teško je čuti te priče i ostati ravnodušan"

Poručio da je Priština odgovorna za situaciju na KiM
Specijalni izaslanik Sjedinjenih Američkih Država za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar, u okviru zvanične posete Kosovu i Metohiji, posetio je danas manastir Visoki Dečani, pišu prištinski mediji.
Eskobar je posetio manastir nakon što je juče tzv prištinska vlada donela odluku da sprovede presudu Ustavnog suda o imovini Visokih Dečana.
Podsetimo, on se juče sastao sa predsednicom tzv. Kosova Vljosom Osmani i opozicionim liderima u Prištini, i poručio da je odluka o uknjižavanju zemljišta manastiru Visoki Dečani veoma teška, ali i važna.
Specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.