ERDOGAN TRAŽI UKIDANJE SANKCIJA I OGRANIČENJA: Imao još jedan zahtev, pa se oglasio i Bajden

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jul.2023, 17:12

ERDOGAN TRAŽI UKIDANJE SANKCIJA I OGRANIČENJA: Imao još jedan zahtev, pa se oglasio i Bajden

Erdogan na korak do postizanja svog cilja.

Turska očekuje od svih saveznika u NATO da ukinu sankcije i ograničenja, koja su uvedena njenoj odbrambenoj industriji, izjavio je danas turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.

Erdogan je novinarima na letu ka Turskoj, po povratku sa samita NATO u Litvaniji, rekao da će turski ministri imati dodatne razgovore sa američkim kolegama o prodaji borbenih aviona F-16, prenosi Rojters.

On je istakao da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su lideri EU sa kojima se sreo imali pozitivan stav o oživljavanju nastojanja Turske za pridruživanje Evropskoj uniji.

- Nakon pozitivnih koraka koje vidimo od EU, počećemo da radimo na ispunjavanju obećanja koja smo dali - poručio je Erdogan.

Erdogan je nedavno pristao da kandidaturu Švedske za pridruživanje NATO uputi u parlamentarnu proceduru.

On se na marginama samita NATO sastao sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom sa kojim je, kako je ranije objavljeno, razgovarao o odbrambenim i ekonomskim prioritetima dve zemlje.

Bajden je kasnije izrazio uverenje da će SAD moći da uskoro prodaju borbene avione F-16 Turskoj.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.