ERDOGAN PRETI AMERICI: ZATVORIĆEMO VAM NAJVAŽNIJU BAZU, samo probajte da nam uvedete sankcije!

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Dec.2019, 01:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ERDOGAN PRETI AMERICI: ZATVORIĆEMO VAM NAJVAŽNIJU BAZU, samo probajte da nam uvedete sankcije!

Napetosti između dve zemlje

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan potvrdio je da Turska može zatvoriti avio-bazu Indžirlik za Ameriku, ukoliko Vašington uvede sankcije Ankari.

- Na nama je da donesemo odluku o zatvaranju baze Indžirlik (za SAD). Ako to bude bilo potrebno da se uradi, mi ćemo zatvoriti i Indžirlik i Kuredžik - rekao je Erdogan televiziji "A haber".

On je dodao da je za obe strane veoma važno da SAD ne preduzmu korake koje bi potom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bilo nemoguće ispraviti.

- Naravno, Turska će dati odgovor na bilo koje sankcije SAD - izjavio je Erdogan.

Na bazi Kuredžik su instalirani elementi evropskog sistema protivraketne odbrane.

Ranije je i ministar inostranih polova Turske Mevlut Čavušoglu saopštio da Ankara može zatražiti od SAD da povuku svoje vojnike iz avio-baze Indžirlik ako joj Vašington uvede sankcije zbog S-400.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.