ERDOGAN BESAN KAO RIS! Oštro iskritikovao Bajdena, poručio Amerikancima - pogledajte se u ogledalo

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Apr.2021, 20:24

ERDOGAN BESAN KAO RIS! Oštro iskritikovao Bajdena, poručio Amerikancima - "pogledajte se u ogledalo"

Ankara razočarana nedavnom izjavom američkog predsednika

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan poručio je američkom predsedniku Džou Bajdenu da Amerika treba da se "pogleda u ogledalo" i saopštenje predsednika SAD u kom se govori o genocidu nad Jermenima nazvao je "destruktivnim" i "štetnim po međusobne odnose".

Erdogan je, govoreći na turskim televizijama, kazao i da je Ankara "razočarana" Bajdenovim postupkom da genocidom nazove masakr Jermena iz 1915. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << godine jer je "kontradiktorna sa istorijskim podacima".

On je pomenuo i "istoriju Amerike, ropstva i progona Indijanaca" i dodao da bi se mnogi američki postupci mogli smatrati genocidom, od Indijanaca, do Vijetnama.

Dodao je i da je Bajdenovo saopštenje usledilo "pod pritiskom radikalnih jermenskih grupa i anti-turskih krugova".

Erdogan je dodao da će Bajdenovo saopštenje imati "destruktivan uticaj na međusobne odnose".

Turski predsednik je ponudio i otvaranje arhiva te države, kao i zajednički rad istoričara kako bi se utvrdilo šta se dogodilo pre jednog veka, preneo je Rojters.

Erdogan je pozvao Bajdena da povuče svoje saopštenje o genocidu nad Jermenima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Erdogan: Mnogi američki postupci bi se mogli smatrati genocidom, od Indijanaca, do Vijetnama

Izvor: Vostok.rs, 27.Apr.2021, 09:35

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan poručio je američkom predsedniku Džou Bajdenu da Amerika treba da se „pogleda u ogledalo“, te je saopštenje predsednika SAD u kom se govori o genocidu nad Jermenima nazvao „destruktivnim“ i „štetnim po međusobne odnose“. On je rekao da je...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.