Izvor: B92, 26.Okt.2000, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EPS PRELAZI NA SELEKTIVNA ISKLJUCENJA STRUJE

Elektrodistribucija Beograd u ceetvrtak je saopstila da je presla na selektivno iskljucivanje potrosaca, kako bi toplanama bilo omoguceno da isporuce toplotnu energiju do stanova. Direktor za upravljenje elektroenergetskim sistemom u EDB-u Slobodan Petrovic rekao je novinarima da grupe dva i cetiri obuhvataju potrosace koji su prikljuceni na sistem daljinskog grejanja, dok su u prvoj i trecoj ostali potrosaci, koji uglavnom za grejanje koriste struju. Pored tih grupa, postoje i grupe 2F >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i 4F, u kojima se nalaze prioritetni potrosaci koji mogu biti iskljuceni samo u odredjenim nocnim terminima.

Potrosaci sa centralnim grejanjem trebalo bi da budu iskljuceni tokom dana na tri sata, a nocu, nakon prestanka rada toplana, na pet sati. Za potrosace koji za grejanje koriste pretezno struju, EDB ce nastojati da im omoguci kontinuitet u isporuci struje za akumulaciju "TA peci". Danju ce biti bez struje dva puta na cetiri do pet sati, tako da ce imati dovoljno vremena da akumuliraju struju u peci po nizoj tarifi.

U Beogradu je 40 odsto potrosaca prikljuceno na daljinski sistem grejanja i prema recima Petrovica, dolaskom gasa za 60 odsto je smanjeno opterecenja na elektroeneretskom sistemu. On je dodao da ce Beogradske elektrane raditi narednih nekoliko dana od sest od osam sati uvece, kako ne bi bilo potrebe za dogrevanjem stanova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.