Izvor: B92, 25.Okt.2000, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EPS: POREMECAJ SE SANIRA

Situacija u snabdevanju elektricnom energijom se stabilizuje, rekao je jedan od nadleznih u EPS-u, Slobodan Petrovic za Radio B92 u sredu uvece, izjavivsi da je jedna masina u elektrani u Obrenovcu popravljena. On je rekao i da se u cetvrtak ujutru ocekuje rasterecenje sistema jer "stize daljinsko grejanje" na koje se greje 38 odsto domacinstava u Srbiji.

U elektroenergetskom sistemu Srbije u sredu ujutru je doslo do poremecaja, zbog cega je veci broj potrosaca ostao bez struje, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << javlja Beta. U Elektrodistribuciji Beograda navode da su u obrenovackim termoelektranama ispala odredjena postrojenja iz sistema, zbog cega su sve cetiri havarijske grupe bez elektricne energije.

Predstavnici EPS-a u sredu su naveli da ce Srbiji dnevno do kraja oktobra nedostajati po 20 miliona kilovatsati struje, a da od okolnih zemalja EPS moze kupiti oko 25 miliona kilovatsati, ukoliko dobije potrebna devizna sredstva.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.