Како подесити “ENP TAG“ да ради на систему “Open Balkan“? Детаљно упутство

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Jul.2023, 13:38

Како подесити “ENP TAG“ да ради на систему “Open Balkan“? Детаљно упутство

Возачи који путују кроз Северну Македонију ка Грчкој, а желе путарину да плаћају путем “Српског тага“, морају се пријавити преко сајта “Open Balkan“ како би га могли користити. Фото: Танјуг/Владимир Шпорчић Према обавештењу које је дочекало српске путнике на наплатним станицама >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у Македонији, они возачи који се нису пријавили преко овог сајта мораће платити путарину у готовини.
Да би помогли возачима да обаве неопходне конфигурације, Путеви Србије су поставили камион неколико километара пре граничног прелаза Прешево. На овом месту возачи који нису претходно обавили пријаву могу извршити конфигурацију пре него што пређу границу из Србије.
Процес пријаве и конфигурације путем сајта “Open Balkan“ састоји се од неколико корака. Ево како то можете урадити:
Корак 1: Посетите једну од овлашћених пословница Путева Србије или Поште са ТАГ уређајем и извршите преконфигурацију. Овлашћене пословнице су доступне на неколико локација, укључујући Београд, Нови Сад, Чачак, Ниш и Прешево.
Корак 2: Након преконфигурације, добићете Уговор и рачун-признаницу умањења. Потребно је да приступите свом налогу на порталу “Open Balkan“ и користите опцију „Захтев за повраћај“ како бисте унели тражене податке и приложили скенирани документ рачуна-признанице умањења.
Корак 3: Скенирајте QR код са Уговора и унесите своје податке, укључујући регистарску ознаку возила, серијски број уређаја, име, презиме, адресу, град, е-mail адресу и број телефона.
Корак 4: Након попуњавања свих поља, повежите своју платну дебитну/кредитну картицу. Важно је напоменути да “Open Balkan ETC“ не чува податке о корисничкој картици, што гарантује сигурну трансакцију.
Корак 5: Бићете преусмерени на сервис “Open Balkan ETC“, а истовремено ћете добити податке за пријаву путем е-maila. Након уноса броја картице и успешне валидације, бићете преусмерени на „ХВАЛА“ страницу, а на вашу регистровану е-mail адресу стићи ће вам линк и приступни подаци (корисничко име и лозинка) за портал.
Корак 6: Уколико планирате путовање кроз Северну Македонију, путем свог налога на “Open Balkan“ порталу одаберите опцију „Картице“ и затим „Северна Македонија“. Сагласите се са општим условима пословања и политиком приватности, а затим повежите своју платну дебитну/кредитну картицу како бисте регистровали ТАГ уређај на “Open Balkan ETC“.
Фото: Танјуг/Тара Радовановић Након регистрације и протека 30 минута, возачи могу користити ТАГ уређај за пролазак кроз наплатне станице. Путарина ће се аутоматски наплатити следећег дана након коришћења одређених деоница аутопута.
Уз правовремену пријаву и конфигурацију, возачи могу избећи плаћање путарине у готовини и неометано наставити своје путовање.
Izmena režima saobraćaja tokom „Exit“ festivala u Petrovaradinu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Како подесити “ENP TAG“ да ради на систему “Open Balkan“? Детаљно упутство се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.