ENGLESKA STUDIJA DALA ODLIČNE REZULTATE: Ukoliko ste primili neku od ove dve vakcine, velike su šanse da će vas delta soj zaobići

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jul.2021, 07:31

ENGLESKA STUDIJA DALA ODLIČNE REZULTATE: Ukoliko ste primili neku od ove dve vakcine, velike su šanse da će vas delta soj zaobići

Zvaničnici tvrde da su ove vakcine visoko efikasne protiv delta varijante koja je sada dominantna u celom svetu.

Dve doze vakcine Fajzer ili AstraZeneca gotovo su pođednako efikasne protiv visoko prenosive delta varijante korona virusa kao i protiv ranijeg dominantnog soja alfa, pokazuju rezultati danas objavljene studije.

Zvaničnici tvrde da su ove vakcine visoko efikasne protiv delta varijante koja je sada dominantna u celom svetu, mada upozoravaju da jedna doza >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vakcine nije dovoljna za visok stepen zaštite od infekcije, prenosi Rojters.

Studija otkriva i da su dve doze Fajzerove vakcine 88 odsto efikasne u sprečavanju simptomatskog oboljevanja od delta soja, u poređenju sa 93,7 odsto efikasnosti za alfa varijantu virusa.

Dve doze vakcine AstraZeneca su, kako se navodi, 67 odsto efikasne protiv delta verzije, u odnosu na 60 odsto kako se ranije mislilo i 74,5 odsto efikasne protiv alfa soja korona virusa, u poređenju sa prvobitnom procenom o 66 odsto efikasnosti.

- Samo su umerene razlike u efikasnosti vakcine zabeležene kod delta varijante u poređenju sa alfa varijantom nakon dve primljene doze vakcine - navodi se u engleskoj studiji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Studija: Visoka efikasnost Fajzera i AstraZeneke protiv delta soja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jul.2021

Dve doze vakcine Fajzer ili AstraZeneka gotovo su podjednako efikasne protiv visoko prenosive delta varijante koronavirusa kao i protiv ranijeg dominantnog soja alfa, pokazuju rezultati danas objavljene studije...Zvaničnici tvrde da su ove vakcine visoko efikasne protiv delta varijante koja je sada...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.