EMOTIVNI RAJ IZNAD OBLAKA: Galija koncertom u Sava centru promovisla album(VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 10.Nov.2018, 01:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EMOTIVNI RAJ IZNAD OBLAKA: "Galija" koncertom u Sava centru promovisla album(VIDEO)

GRUPA “Galija” je u petak uveče u punoj dvorani beogradskog Sava centra, sjajnim ektrično-akustičnim koncertom promovisala aktuelni album “U raju iznad oblaka” GRUPA “Galija” je u petak uveče u punoj dvorani beogradskog Sava centra, sjajnim ektrično-akustičnim koncertom promovisala aktuelni album “U raju iznad oblaka”, uz izbor hitova iz svih faza karijere duge preko 40 godina, ali i nekoliko pesama koje dugo nisu bile na repertoaru. Već su prvi taktovi >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << uvodne, naslovne numere sa aktuelnog izdanja izazvali oduševljenje obožavalaca raznih generacija, da bend odmah zatim vezao i singl s kraja 2016. kojim je najavljen album, “Nešto me goni”. Bez mnogo priče i bez bilo kakvih efekata koji bi skretali pažnju sa muzike, “Galija” je prvo iznenadila emotivnim biserom “Čujem te lepo kako dišeš”, a značajnu minutažu dobile su pesme sa dvostrukog albuma “Karavan” – “Pevajmo”, “Moj brat i ja”, “Uzalud se trudiš”, “Ja nisam odavde”… “Kotor” je, očekivano, digao publiku na noge, a odmah zatim “Decimen” sa prvog albuma prikazao je u punoj meri sviračku raskoš benda koji mnogi smatraju jednim od najboljih sastava uživo u regionu već duže vreme. U večeri gde je svaka pesma bila obojena emocijom, sa sasvim drugačijom energijom u odnosu na Halu sportova pre dve godine, ili festivalske nastupe na otvorenom, zablistala je, u svedenoj, klavirskoj verziji “A kad me pogledaš”, pa “Noć”, a “Da me nisi” definitivno je označila da – sedenja više nema. “Vožnja” hitovima išla je tada sigurnim stazama (“Sloboda”, “Možda sam lud”, “Pismo”, “Dodirni me”, “Stare trube”), a posebne aplauze dobio je Dragutin Guta Jakovljević, gitarista koji već više od četvrt veka svojim specifičnim senzibilitetom “boji” zvuk grupe. “Digni ruku” je donela atmosferu kakvu uvek i svugde donosi već 32 godine, koliko ima da je objavljena. Kad se posle “Skadarske” grupa povukla, pozivi na bis su bili tako glasni da se Neša, sam sa gitarom, brzo vratio i izveo “Da li si spavala”, demonstrirajući svu moć svog savršeno očuvanog glasa. Tek je “Još uvek sanjam”, kao i obično, posle dva sata i pet minuta označila kraj i pečat na još jednu koncertnu potvrdu koliko je “Galija” velika.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Oni su posada, a mi smo more – Galija u Sava Centru

Izvor: BalkanRock.com, 10.Nov.2018

Užad su razvučena i brod na bini Sava Centra je spremna za plovidbu, ali mu još uvek nedostaje posada. Sala se gotovo do poslednjeg mesta ispunjava plimom obožavatelja koji jedva čekaju da stara barka Galija ponovo zaplovi. Svetla se gase, a nestrpljiva masa, istog trena, počinje da aplaudira uz...

Nastavak na BalkanRock.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.