EMIRATI OŠTRO OSUDILI NAPAD HUTA NA ABU DABI: Monarhija sprema žestoku osvetu protiv pokreta Ansaralah (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jan.2022, 20:25

EMIRATI OŠTRO OSUDILI NAPAD HUTA NA ABU DABI: Monarhija sprema žestoku osvetu protiv pokreta Ansaralah (VIDEO)

Neće proći nekažnjeno

Ujedinjeni Arapski Emirati osuđuju teroristički napad milicije Huta na područja i civilne objekte na tlu Emirata, saopštilo je danas Ministarstvo inostranih poslova UAE. To neće proći nekažnjeno, navedeno je u saopštenju, preneo je Rojters.

Ministarstvo spoljnih poslova UAE je istaklo da ta zemlja zadržava pravo da odgovori na ove terorističke napade i eskalaciju kriminala.

Nakon što su vlasti UAE prijavile >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dva požara u prestonici Abu Dabiju koje su verovatno izazvale bespilotne letelice, jemenski pobunjenici Huti, koji se bore protiv koalicije predvođene Saudijskom Arabijom, saopštili su danas da su izvršili napad na Ujedinjene Arapske Emirate.

Tri osobe su poginule, a šestoro je ranjeno u eksploziji cisterni za gorivo u Abu Dabiju, a izbio je i požar u blizini aerodroma u Abu Dabiju, javila je državna novinska agencija Ujedinjenih Arapskih Emirata. Poginula su dvojica Indijaca i jedan Pakistanac.

UAE, član međunarodne koalicije, naoružao je i obučio lokalne jemenske snage koje su se nedavno pridružile borbama protiv Huta u jemenskim regionima Šabva i Marib, navodi Rojters.

Pokret Huta, muslimanska grupa šiitske sekte zeida koja je dobila ime po svom komandantu Huseinu al Hutiju ubijenom u Jemenu 2004, često je izvodio prekogranične raketne i bespilotne napade na Saudijsku Arabiju, ali je tvrdio da je bilo nekoliko takvih napada i na UAE, što su vlasti Emirata uglavnom negirale.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.