ELITNI KOMANDANT AVIJACIJE ZAVAPIO: Potrebni su nam ruski suhoji!

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jun.2023, 18:53

ELITNI KOMANDANT AVIJACIJE ZAVAPIO: Potrebni su nam ruski suhoji!

Mnogo toga sada je na vlastima zemlje

Komandant iranskog ratnog vazduhoplovstva, general Hamid Vahedi, rekao je danas da su Teheranu potrebni novi ruski borbeni avioni tipa "suhoj", ali datum isporuke zavisi od odluke vlasti.

- Što se tiče "suhoja"... potrebni su nam, ali ne znamo kada će nam biti isporučeni, zavisi od odluke državnika - rekao je Vahedi.

Pre kupovine novih aviona, iranski piloti moraju da prođu specijalnu obuku u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Rusiji, kako bi mogli da treniraju neiskusne kolege u budućnosti, dodao je iranski komandant.

Vahidi je rekao da iranski "kovsar" lovac prolazi kroz završne testove, a eskadrila sačinjena od tih aviona će biti napravljena uskoro.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.