Izvor: B92, 24.Jan.2002, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EKSTREMISTI SPREMAJU NOVE NAPADE NA JUGU SRBIJE

Beograd -- Visoki funkcioner jugoslovenskog ministarstva odbrane Milovan Coguric ocenio je da postoje "zabrinjavajuci" znaci pojacane aktivnosti albanskih ekstremista na jugu Srbije. U istocnom Kosovu, duz administrativne granice, postoji nekoliko "kampova za obuku terorista", rekao je Coguric u intervjuu za Frans pres. Prema njegovim recima, ti kampovi su postavljeni nadomak zaselaka Donje i Gornje Karacevo, Sedlare, Odanovce, koji se nalaze u blizini Kosovske Kamenice.

"Primetili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << smo da tamo ima sve vise ljudi i da su oni sve indiskretniji", rekao je on i dodao da su oruzani napadi na drzavne snage cesti, "posebno nocu". Umereni albanski politicari u tom podrucju, kao i oni koji su spremni da saradjuju sa Beogradom, trpe velike pritiske, dodao je on.

Sef NATO snaga na Kosovu, general Marsel Valenten, rekao je za Frans pres da ne moze da tvrdi da takvih kampova nema, ali da vojnici Kfora "nista nisu videli". Pretnja koju predstavljaju ektremisti na jugu Srbije u svakom slucaju nije toliko znacajna, rekao je Valenten. On je ocenio da jugoslovenske snage bezbednosti tamo "odlicno obavljaju svoj posao", sto bi, kako je ocenio, trebalo da odvrati svaku vecu ofanzivu pobunjenika.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.