EKSPRESNO ZATVORENA zgrada na Zvezdari: Najuži objekat je NELEGALAN i može odmah da se ruši (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Okt.2018, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EKSPRESNO ZATVORENA zgrada na Zvezdari: Najuži objekat je NELEGALAN i može odmah da se ruši (FOTO)

Pomalo bizarna zgrada, koja se poslednjih nedelja završava na Zvezdari, jedna je od glavnih tema Beograđana na društvenim mrežama zbog svog krajnje nesvakidašnjeg izgleda.

Naime, građevina u Ulici Svetozara Zorića napravljena je kao u inat objektu pored nje, jer blokira pogled apsolutno svim stanarima. Uz to, toliko je uska, da deluje kao da nema šanse da sadrži i stanove i hodnike koji do njih dovode. Osim ako stanovnici neće hodati i živeti "popreko".
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Nakon što su mediji danas skrenuli pažnju na ovu pojavu, građevinska inspekcija je, zajedno da komunalnom policijom, izašla na teren. Uverili su se da je zgrada široka tek nekoliko metara, te je gradilište odmah zatvoreno, prenosi B92.

Zgrada u Beogradu! Voleo bi da upoznam lika koji je potpisao gradjevinsku dozvolu za ovo cudo! pic.twitter.com/iJI68fSCQt

— Taoci Kosmara (the unfuckables) (@TalacKosmara) October 24, 2018

Ubrzo se ispostavilo da je u pitanju nelegalan obekat, te da nadležnim gradskim službama za legalizaciju nije podnet nikakav zahtev za njegovu legalizaciju. To znači da bi inspekcija mogla odmah da ovaj objekat sruši.

Ko bi izdao dozvolu da izgradnju ovake višespratnice pitanje je koje je najviše morilo Tviteraše, od kojih je sve i počelo.

nakon jedne bbc-jevske analize mislim da sam došao do lokacije ovog arhitektonskog masterpisa

https://t.co/mNaFaJ49Zt pic.twitter.com/bIlZ80lWyR

— Viktor Marković (@Belgrade) October 24, 2018

- Voleo bih da upoznam lika koji je potpisao građevinsku dozvolu za ovo čudo - prokomentarisao je jedan Tvitera sa kojim su se odmah mnogi složili.

Drugi su zgradu nazvali "anoreksičnom" zgradom, dok su se treći zapitali ima li ona uopšte hodnike i kolicni li se tek liftovi ovde planiraju.

- Ma ovo je neko gradio pošto-poto, samo da se zove investitorom. Živo me zanima ko će još pristati da ovde živi - nadovezali su se korisnici društvenih mreža.

Evo iz druge perspektive, dezurni pametnjakovic tvrdi da je ovo normalno, jer je zgrada OGROMNA!

P.S. Pozz za stanare iz zgrade iza! pic.twitter.com/Cq336TMWE6

— Taoci Kosmara (the unfuckables) (@TalacKosmara) October 25, 2018

Neki su čak spekulisali da je ovo inaćenje na skelama posledica svađe dva brata.

Na sklepana arhitektonska rešenja u prestonici već smo navikli, barem kada su nelegalne dogradnje u pitanju, ali ova mršavica će, po svemu sudeći, stići na vrh liste građevinskih bizara Beograda.

Pratite nas i na instagramu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.