EKSPLOZIJE OSVETLJAVALE NEBO Vazdušni napad Izraela na Gazu: Ubijena tri zapovednika Islamskog džihada (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Maj.2023, 07:48

EKSPLOZIJE "OSVETLJAVALE" NEBO Vazdušni napad Izraela na Gazu: Ubijena tri zapovednika Islamskog džihada (VIDEO)

Snimci kruže društvenim mrežama.

Izrael je ubio tri visoka zapovednika Islamskog džihada u zračnim napadima na Gazu, a u napadima je ubijeno najmanje šest Palestinaca, istakli su palestinski zvaničnici, a objavio je Rojters. Napadi su započeli u utorak ujutro, a od šest ubijenih Palestinaca tri su bila civila. Uz to, nekoliko je osoba ranjeno.

Izraelska vojska saopštila je da je ciljala tri viša zapovednika Islamskog džihada, druge najmoćnije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << oružane skupine u blokiranoj obalnoj enklavi kojom upravlja Hamas. Ističe se kako su snažne eksplozije u utorak ujutro potresle Gazu, a video koji kruži društvenim mrežama, a koji Rojters nije mogao odmah da proveri, prikazuje dim i plamen koji obasjava noćno nebo.

Gaza this night. pic.twitter.com/kscwe5TpS0

— Muhammad Smiry 🇵🇸 (@MuhammadSmiry) May 9, 2023

Navodi se da je cilj napada, koji se dogodio u rano ujutro, bila kuća zapovednika Islamskog džihada u Gazi. Izvori iz izraelske vojske istakli su kako su gađali ciljeve u obalnoj enklavi kojom upravlja Hamas.

Izvor Islamskog džihada rekao je da je na meti nekoliko vođa oružanog krila skupine. Prošle nedelje smrt palestinskog osuđenika koji je štrajkovao glađu u izraelskom pritvoru izazvala je višesatne prekogranične borbe između Izraela i naoružanih skupina u Gazi, u kojima je ubijen jedan Palestinac.

Vazdušni napadi najnoviji su incident u više od godinu dana eskalacije nasilja, s konstantnim izraelskim vojnim napadima i usled niza palestinskih uličnih napada usmerenih na Izraelce, ističe Rojters. Više od 90 Palestinaca i najmanje 19 Izraelaca i stranaca ubijeno je od januara.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.