EKSPLOZIJE ODJEKIVALE JEDNA ZA DRUGOM, DECA IZ OBLIŽNJE ŠKOLE PREPLAŠENA! Bombardovana oblast visoke bezbednosti u Damasku! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Feb.2024, 11:42

EKSPLOZIJE ODJEKIVALE JEDNA ZA DRUGOM, DECA IZ OBLIŽNJE ŠKOLE PREPLAŠENA! Bombardovana oblast visoke bezbednosti u Damasku! (VIDEO)

Ispaljeno nekoliko projektila

Nekoliko izraelskih projektila pogodilo je stambenu zgradu u okrugu Kafr Susa u glavnom gradu Sirije Damasku, javili su sirijski državni mediji.

U komšiluku se nalaze stambene zgrade, škole i iranski kulturni centri, a sve to se nalazi u blizini velikog, dobro čuvanog kompleksa koji koriste bezbednosne agencije. Okrug je bio meta izraelskog napada u februaru 2023. u kojem su ubijeni iranski vojni stručnjaci.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Sirijska državna novinska agencija SANA saopštila je da je u "izraelskom napadu" pogođena stambena zgrada, ali nije pominjala žrtve. Objavljena je slika izgorele višespratnice.

Watch: Scenes after an Israeli strike hits a building in Kafr Soussa district in Syria's capital Damascus. #Israel #Syria pic.twitter.com/l6sH6PgNhH

— Al Arabiya English (@AlArabiya_Eng) February 21, 2024

Svedoci su čuli nekoliko uzastopnih eksplozija. Eksplozije su uplašile decu u obližnjoj školi i kola hitne pomoći su požurila u tu oblast, rekli su svedoci Rojtersu. Izraelska vojska nije komentarisala napad.

Iran je glavni saveznik predsednika Bašara al Asada tokom skoro 12-godišnjeg sukoba u Siriji. Iranska podrška Damasku i libanskoj grupi Hezbolah izazvala je redovne izraelske vazdušne napade sa ciljem da se obuzda eksteritorijalna vojna moć Teherana.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije čitajte OVDE.

Izvor: Srbija Danas

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.