EKSKURZIJA IZ PAKLA! Maturant pao sa petog sprata i na licu mesta ostao mrtav - potresnom porukom oglasio se direktor škole

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Apr.2023, 16:21

EKSKURZIJA IZ PAKLA! Maturant pao sa petog sprata i na licu mesta ostao mrtav - potresnom porukom oglasio se direktor škole

Direktora Srednje škole Mate Balote u Poreču, jutros je razgovarao s profesorima i vodičima koji su bili na izletu.

Učenici iz Poreča koji su bili na školskom izletu u Pragu, gde se dogodio tragičan događaj u kojem je jedan učenik poginuo, vratili su se kućama, piše Istra24.

Kako se saznaje od Krešimira Bronića, direktora Srednje škole Mate Balote u Poreču, jutros je razgovarao s profesorima i vodičima koji su bili na izletu.

- Za sada >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << imam samo usmene informacije o tome šta se dogodilo i dok mi se to ne potvrdi službeno, ne bih davao nikakve informacije o uzrocima tragedije - kazao je potrešeni direktor. Dodao je kako je angažovan tim za krizne intervencije te da će se od sutra učenicima i roditeljima razreda, iz kojeg je bio stradali učenik, pružiti nužna psihološka pomoć.

Direktor je potvrdio da se radi o mladiću iz Umaga, koji je školu pohađao u Poreču. On je poginuo tokom višednevnog putovanja ove škole u Prag. Navodno je uzrok smrti pad s velike visine. Na izletu je bilo gotovo 90 učenika iz trećih i četvrtih razreda opšte i jezičke gimnazije.

- Učenik je prešao preko ograde s terase kluba i pao s visine petog kata. Verujem da je nesrećan slučaj i ne bih mogao ništa više komentarisati do dopisa češke policije - kazao je za HRT Krešimir Bronić, direktor Srednje škole Mate Balote.

- Čekamo zapisnik uviđaja koji je obavila češka policija. To se dogodilo u Pragu oko 00:30 u klubu gde su bili svi učenici, profesori i vodiči agencije koji su bili u pratnji - rekao je direktor za Novu TV.

Hrvatska ambasadorka u Češkoj Ljiljana Pancirov kazala je za HRT da želi izraziti saučešće porodici, ali i svim onima, deci i nastavnicima, koji su bili prisutni prilikom tog smrtnog slučaja.

- Za sada nemam nikakve dodatne informacije. Očekuje se izveštaj policije i nalaz obdukcije. Tokom ponedeljka očekujemo dodatne informacije - kazala je Pancirov.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.