Izvor: B92, 23.Dec.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EKONOMSKI ARGUMENTI ZA OPSTANAK FEDERACIJE

Podgorica -- Funkcioner Narodne stranke i clan ekspertskog tima Savezne vlade Predrag Drecun ubedjen je da ce ekonomski argumenti za opstanak zajednicke drzave Srbije i Crne Gore sigurno odneti prevagu nad cinjenicama koje nude crnogorski eksperti o neophodnosti ostvarenja projekta nezavisne Crne Gore. "Od prvog razgovora ne treba mnogo ocekivati, ali razgovori ekonomskih eksperata ce biti veoma zanimljivi, jer ce se neodbranljivi koncept nezavisne Crne Gore suociti sa superiornim konceptom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Crne Gore u federaciji sa Srbijom", istakao je Drecun. On smatra da nema dileme da su zajednicka drzava i trziste sa Srbijom po svim ekonomskim racunicama boljitak i dobitak za Crnu Goru i njene gradjane.

Ministar inostranih poslova Crne Gore Branko Lukovac rekao je da eksperti ne treba da se ponasaju kao politicari. "Nije na ekspertima da se ponasaju kao politicari. Politicari su izneli svoje stavove i dogovorili se da eksperti sada odrade sve aspekte na kojima su formirani ti stavovi. Nije na ekspertima da se, poput politicara, izjasnjavaju unapred, nego da pokusaju da nadju ili ponude takva resenja koja ce i za gradjane i za privredu u bilo kojoj dogovorenoj varijanti obezbediti sigurnost", rekao je Lukovac. On smatra da ce posle sastanka u Beogradu u ponedeljak eksperti moci da daju izjave da li je doslo do odgovarajuceg napretka i u kom pravcu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.