EKOLOŠKA KATASTROFA: Izlila se otrovna tečnost u reku Despotovicu

Izvor: Kurir, 05.Jul.2013, 14:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EKOLOŠKA KATASTROFA: Izlila se otrovna tečnost u reku Despotovicu

Nepoznati počinilac je izručio otrovnu tečnost ili oprao ambalažu, čime je otrovan biljni i životinjski svet, a u dužini od oko 1,2 kilometra kod naselja Mlakovac širio se i veoma neprijatan miris

GORNJI MILANOVAC - Direktor Javnog komunalnog preduzeća u Gornjem Milanovcu Rajko Nešković izjavio je danas da je u korito reke Despotovice juče oko devet časova izlivena otrovna tečnost koja je otrovala biljni i životinjski svet.

Prema njegovim >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << rečima, u dužini oko 1,2 kilometra kod naselja Mlakovac širio se i veoma neprijatan miris.

"Nepoznati počinilac je izručio otrovnu tečnost ili oprao ambalažu, a slučaj smo prijavili MUP-u i Rebubličkoj vodoprivrednoj inspekciji u Užicu", naveo je Nešković.

On je dodao da su uzeti uzorci iz vode i da će detalji biti poznati nakon analize.

Nešović koji je u komunalnom preduzeću zadužen za zaštitu životne sredine, kaže da se u vodi se nalaze sitne čestice pigmenta crvene boje.

"Posledica toga je uginuće ribe i živog sveta, o čemu je obaveštena ekološka inspekcija, ali i MUP kako bi se pronašli počinioci", rekao je on

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Zatrovana reka Despotovica

Izvor: Press, 05.Jul.2013

Prema njegovim rečima, u dužini oko 1,2 kilometra kod naselja Mlakovac širio se i veoma neprijatan miris."Nepoznati počinilac je izručio otrovnu tečnost ili oprao ambalažu, a slučaj smo prijavili MUP-u i Rebubličkoj vodoprivrednoj inspekciji u Užicu", naveo je Nešković.. On je dodao da su...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.