Izvor: RTS, 03.Dec.2021, 19:22

EK: Projekat "Jadar" može biti dobra ekonomska prilika za Srbiju

Projekat "Jadar" može biti dobra ekonomska prilika za Srbiju, a pre donošenja konačne odluke, očekuju se rezultati istraživanja o uticaju ovog projekta na životnu sredinu, poručeno je iz Evropske komisije.
"Vlasti u Srbiji su posvećene najvišim standardima u oblasti zaštite životne sredine i pre donošenja odluke o konkretnom projektu predstaviće se studija o njegovom uticaju na životnu sredinu", poručila je portparolka EK Ana Pisonero. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Odgovarajući na pitanje albanskih medija o tome ko treba da u Srbiji radi najavljenu sudiju o uticaju vađenja i procesuiranja litijuma - vlasti, nezavisne agencije ili kompanija, Pisonero je poručila da zakonodavstvo EU predviđa izradu studije o proceni uticaja ovakvih projekata na životnu sredinu, a da se od zemlje kandidata očekuje da se usklade sa ovim pravilima EU.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

EK: Projekat Rio Tinta dobra prilika za socioekonomski razvoj Srbije x3

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Dec.2021

Portparolka Evropske komisije (EK) Ana Pisonero izjavila je da je projekat Jadar kompanije Rio Tinto veoma dobra prilika za socioekonomski razvoj Srbije, pod uslovom da poštuje najviše ekološke standarde, prenela je danas televizija N1.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.