Земље ECOWAS-a спремне за „војну интервенцију“ у Нигеру

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Avg.2023, 20:54

Земље ECOWAS-a спремне за „војну интервенцију“ у Нигеру

Блок западноафричких земаља ECOWAS спремне за „војну интервенцију“ у Нигеру је спреман за „војну интервенцију“ у Нигеру уколико таква наредба буде била издата, изјавио је данас комесар организације за политичка питања Абдел Фату Муса, након дводневног самита министара одбране >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << земаља Западне Африке у Акри, престоници Гане. Фото: Танјуг/AP Photo, File Он је додао да је „Дан Д“ за интервенцију изабран, али да  Земље ECOWAS спремне за „војну интервенцију“ у Нигеру неће унапред саопштити када ће то бити.
„Војна интервенција није наша омиљена опција, али смо дужни да то учинимо због нигерске хунте“, рекао је Фату Муса.
Навео је да ће интервенција у Нигеру била „кратког века“ јер би њен циљ био обнављање уставног поретка, преноси Ројтерс.
Фату Муса је поручио да земље ECOWAS-a не планирају да воде „бесконачни дијалог“.
Sijarto: Ruski gas može da bude preusmeren na „Turski tok“

 
Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак Земље ECOWAS-a спремне за „војну интервенцију“ у Нигеру се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.