EBRD započinje BAS projekat Žene u biznisu

Izvor: Studio B, 29.Mar.2012, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EBRD započinje BAS projekat Žene u biznisu

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) predstaviće sutra novi program "BAS Srbija, program Žene u biznisu".

Kako se navodi, taj program se odnosi na dodelu novčane pomoći za konsultantske usluge za mikro, mala i srednja preduzeća koje vode žene ili su u većinskom vlasništvu žena, kao i ženama koje imaju održive poslovne ideje ili su nedavno osnovale preduzeće.

BAS je program EBRD koji se finansira donatorskim sredstvima i nastoji da podstakne razvoj mikro, >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << malih i srednjih preduzeća u Srbiji. Fokus novog BAS projekta koji će trajati 24 meseca je, kako se ištiče, da podrži žene u biznisu, kao ključni mehanizam promocije održivog razvoja, i da ukaže na rodnu ravnopravnost.

Program "Žene u biznisu", pored EBRD, finansiraju i Luksemburg, Tajvan.

BAS omogućava mikro, malim i srednjim preduzećima korišćenje širokog spektra konsultantskih usluga preko vođenja projekta sa angažovanjem domaćih konsultanata, na bazi podele troškova.

Donacije koje dodeljuje BAS su od 25 do 90 odsto ukupne neto cene projekta od maksimalnih 10.000 evra. Informacije su na sajtu www.ebrd.com/sbs

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.