EBRD odobrio zajam od 55 miliona evra domaćoj HTEC Grupi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Sep.2022, 15:22

EBRD odobrio zajam od 55 miliona evra domaćoj HTEC Grupi

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i domaća HTEC Grupa potpisali su danas sporazum o zajmu od 55 miliona evra, što je najveće ulaganje ove banke u IT sektor na zapadnom Balkanu. Sporazum su potpisali direktor EBRD za telekomunikacije, medije i tehnologiju Dirk Verner i finansijski direktor HTEC Grupe Miroslav Virijević.

Verner je istakao da je zadovoljstvo EBRD što ponovo sarađuje sa HTEC Grupom, kompanijom koju su podržali još kada je bila na početku širenja poslovanja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
"EBRD pomaže lokalnim kompanijama da postanu regionalni lideri i izuzetno smo zadovoljni što je naša podrška pomogla HTEC-u da proširi svoje poslovanje i postane jedna od vodećih IT kompanija u regionu i globalni igrač u sektoru inženjerskih usluga", naglasio je on.

Dodao je da je Evropska banka za obnovu i razvoj zainteresovana da nastavi da podržava IT sektor u Srbiji.

Virijević je naglasio da njegovoj kompaniji ovo ulaganje mnogo znači u ostvarenju strateških planova i širenju poslovanja u regionu i na globalnom tržištu.

" Ponosni smo na ovo partnerstvo započeto pre dve godine. EBRD je važan partner u našem sadašnjem rastu i ovo nam je veliki impuls za dalji razvoj" rekao je on.

Istakao je da je cilj poslovanja HTEC grupe organski rast i da kompanija želi da inženjerima u regionu ponudi najbolje prilike kao i da oni na projektima koje grupa radi usavršavaju svoje tehnološke veštine.

"Takođe želimo da organski rast ubrzamo kroz nove akvizicije, tako da proširimo opseg usluga koje pružamo i da kompetence koje želimo da razvijamo u budućnosti, ostvarimo kroz ovo finansiranje a pre svega kroz akvizicije kompanija u regionu i u Zapadnoj Evropi", naveo je Virijević.

Govoreći o planovima vezanim za nova tržišta rekao je da HTEC grupa želi da ovim finansiranjem proširi obim klijenata kojima može da pruža usluge i naveo da prevashodno žele da ojačaju sistem u domenu finansija i fintek kompanija.

HTEC Grupa je srpska kompanija sa sedištem u SAD koja je specijalizovana za softversko inženjerstvo i razvoj digitalnih proizvoda i ima više od 2.000 zaposlenih.

Osnovana je u Srbiji 2008. godine i od tada je izrasla u globalnu kompaniju za inženjering i razvoj digitalnih proizvoda sa sedištem u San Francisku i rastućom mrežom razvojnih centara širom jugoistočne Evrope.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.