E-novine o Vestima: Slava u čast genocida

Izvor: Vesti-online.com, 12.Jan.2012, 18:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"E-novine" o "Vestima": Slava u čast genocida

Jedna obična reportaža iz pritvora u Ševeningenu, koju su objavile "Vesti", u interperetaciji "E-novina" postala je "krvava priča o čika Ratku i čika Radovanu". Prenoseći našu vest o proslavi slave i jubileja RS među haškim optuženicima "E-novine" su svojim čitaocima objasnile kako su "zločinci čerupali slavski kolač, kako su se setili lepih trenutaka tokom gedocida i kako su im prijale gusle usled haškog kazamata". Prenosimo vam u originalu tekst sa portala "E-novina" preuzet >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << od nas - "nacionalističkog portala".

VESELI SE, KUĆNI DOMAĆINE: Okupljeni oko česnice koju su sami pripremili i svog duhovnika, roterdamskog protojereja Vojislava Bilbije, haški pritvorenici su proslavili slavu Svetog Stefana, obeleživši ujedno i dvadeset godina postojanja Republike Srpske.

KAKO JE KOLAČ DOŽIVEO PRELOM: Čast da prelomi slavski kolač imao je nekadašnji komandant vojske RS, Ratko Mladić, koji je to učinio u društvu prvog predsednika Republike Srpske, Radovana Karadžića.

DUHOVNA EREKCIJA: Tokom duhovnog obreda obnovljena su sećanja na sve one koji su učestvovali u borbama u stvaranju RS, te odata čast palim srpskim borcima tokom rata u BiH.

KAD ZASVIRA HAŠKA VIOLINA: Prota Voja Bilbija je zatim još jednom svojim umećem na guslama "haškoj violini" zadivio, ne samo okupljene pritvorenike, nego i čuvare zatvora Tribunala u Hagu.

SREBRO ZA MILETA: Zanimljivo da je srebrni novčić od 50 dinara sa likom kralja Petra Drugog, koji se nalazio u česnici, pripao Miletu Mrkšiću.

VREDNE RUKE, SLATKE MUKE: U pripremi slave pomogle su i vredne ruke domaćica iz parohije Svete trojice u Roterdamu, koje su tradicionalno pripremile trpezu za slavu u pritvorskoj jedinici u Sheveningenu.

* Ovu ljubavnu poeziju u česnici prenosimo u sheveningenskom originalu, bez ispravki

A kako su Vesti zaista pisale pogledajte OVDE!

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

E-novine o Vestima : Slava u čast genocida

Izvor: TimockeVesti.net, 12.Jan.2012

Jedna obična reportaža iz pritvora u Ševeningenu, koju su objavile "Vesti", u interperetaciji "E-novina" postala je "krvava priča o čika Ratku i čika Radovanu". Prenoseći našu vest o proslavi slave i jubileja RS među haškim optuženicima "E-novine" su svojim čitaocima objasnile kako su "zločinci...

Nastavak na TimockeVesti.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.