Eво како да ублажите последице празничног преједања

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Apr.2023, 17:00

Eво како да ублажите последице празничног преједања

Ако се повремено преједате храном, не морате да се ‘једете’ због тога. Међутим, ако је ово стална навика, можете имати здравствених проблема. Фото: Pixabay/IppikiOokami Долази нам Ускрс, ускршњи доручак, колачи, ускршњи ручак, колачи… да ли сте сигурни да се нећете прејести?
Не брините, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << тешко је прекинути овај зачарани круг „слатко-слано“ у оваквим данима, али зато знамо шта ће вам помоћи да се осећате боље и да се не преједете овог Ускрса.
Опустите се Не оптерећујте се калоријама. Стрес може негативно утицати на варење и изазвати лоше варење.
Без поподневног одмора Први импулс већине људи након што напуне стомак је ‘Идем да легнем’, али колико год вам то привлачно звучало – одуприте се. Ово може бити узрок рефлукса, као и спорог варења. Боље је остати усправно док се храна не смири.
Прошетајте Ходање може стимулисати пробавни систем и помоћи у регулисању шећера у крви. Избегавајте напорне вежбе после обилних оброка, јер ће то довести крв у ноге и руке уместо у црева, где је најпотребнија.
Попијте мало воде Немојте пити изненада, већ мало током дана. Ово ће помоћи телу да избаци вишак соли и избегне затвор.
Избегавајте газирана пића Иако је уобичајен народни савет да помажу варењу, то није тачно. Они вам само помажу да се осећате надувеније.
Узмите пробиотике Јогурт и други пробиотици могу помоћи варењу, а такође ће ублажити жгаравицу након тешких оброка.
9 jutarnjih navika koje će vam poboljšati produktivnost

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Eво како да ублажите последице празничног преједања се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.