Džudisti iz Kačareva ređaju medalje

Izvor: RTS, 25.Dec.2018, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džudisti iz Kačareva ređaju medalje

Džudo klub „Jedinstvo” iz Kačareva kod Pančeva postoji tek tri godine, ali su njegovi članovi već osvojili više od stotinu medalja na domaćim i međunarodnim takmičenjima,a mlađi kadeti su ove godine najbolji u Srbiji.
Kačarevo je selo koje je oduvek imalo uspešne sportiste, a od 2015. godine džudo je omiljeni sport brojnim mališanima koji ne moraju više da putuju u Pančevo da bi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << trenirali. Sad im je mnogo lakše i svakoga dana sve ih je više na strunjačama. Veoma su uspešni i za njih već znaju i u Bugarskoj, Rumuniji, Mađaraskoj i Hrvatskoj gde su na veoma jakim turnirima osvajalli medalje i pehare.

„Za ovaj sport treba i mnogo taktike, vežbe i razmišljanja. Najdraža mi je ova medalja iz Bugarske gde sam osvojio na jakom turniru prvo mesto”, kaže Petar Novaković iz Džudo kluba Jedinstvo. „Učili smo kako da se odbranimo od napada nogom i sličnih udaraca”, objašnjava Andrijana Krtinić.
„Zavoleo sam džudo zato što je i moj brat trenirao i iako na početku nisam hteo da treniram, evo i ja sam postao šampion”, dodaje Kristijan Lehni.
Rastko Anđelović, takođe iz DžK Jedinstvo, smatra da je odabrao dobar sport : „Drago mi je što više vremena provodim u sali nego na ulici.”
Džudisti Jedinstva ove godine učestvovali su i u Regionalnoj evro ligi za mlađe kadete i, iako su bili najmlađi, svih šest takmičara u vratilo se u Kačarevo sa medaljama, što je još jedna potvrda dobrog rada.
„Ovo je produkt našeg velikog rada, požrtvovanosti i odricanja. Napravili smo za kratko vreme fenomenalan rezultat i još nismo ni svesni koliko je svo ovo dobro”, ističe Saša Anđelović, trener Džudo kluba Jedinstvo.
Džudo mogu da treniraju i deca od 4 godine koja od malih nogu uče sve tajne ovog sporta, a Ilija i Maksim svkaodnevno zajedno treniraju i odmeravaju snage i kako kažu podjednako su dobri.
Džudisti su veoma zahvalni preduzeću „Utva - Milan Premasunac” što im je  besplatno ustupilo svoj fabrički restoran koji su roditelji, sa humanim ljudima u selu, pretvorili u salu za trening. Na dobitku su deca koja im uzvraćaju medaljama i peharima.
 
 
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.