Džonson zvoni na vrata udatoj ženi... - Obavimo ovo VIDEO

Izvor: B92, 10.Dec.2019, 20:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džonson zvoni na vrata udatoj ženi... - "Obavimo ovo" VIDEO

Predizborna kampanja u Velikoj Britaniji ušla je u svojih poslednjih 48 sati, a premijer Boris Džonson pripremio je za kraj kampanje prilično neobičan spot.

U ovom spotu, koji je parodija na kultnu scenu iz britanske romantične komedije "Zapravo ljubav", glavni glumac je Džonson.

I baš kao u toj sceni, Džonson u ovom spotu zvoni na vrata udatoj ženi koja mu otvara, a on joj onda, da muž ne čuje, uz božićnu muziku na radiju pokazuje niz poruka na listovima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << papira, prenosi Index.hr.

Ali za razliku od Endrua Linkolna, koji u tom filmu iz 2003. pokušava na ovaj način da izjavi ljubav Kiri Najtli, Džonson pokušava da uveri glasačicu da njegova stranka zaslužuje njen glas na izborima u četvrtak.

"Uz nešto sreće, iduće godine ćemo obaviti Bregzit (ako ga parlament opet ne blokira). I onda možemo krenuti dalje, ali zasad samo želim reći da tvoj glas nikad nije bio važniji. Drugi tip bi mogao pobediti, tako da imate izbor između funkcionalne većine i još jednog zaglavljenog parlamenta bez većine koji se svađa o Bregzitu sve dok ja ne budem izgledao ovako", poručuje Džonson i onda pokaže sliku starog psića kuštrave bele dlake.

"Napetije je nego što misliš. Treba nam samo još devet mesta da bismo dobili ove izbore. A 12. decembra tvoj glas će biti bitan. Srećan Božić", završava Džonson svoje poruke.

Britanski premijer na kraju spota odlazi i, baš kao Linokln u filmu, kaže "dosta", ali doda: "Obavimo ovo."

"Glasajte za konzervativce, zapravo"; poruka je na kraju spota.

Iako je spot emitovan na televiziji i objavljen na Džonsonovom nalogu na Tviteru tek juče, tviterašima nije trebalo dugo da počnu nemilosrdno da ismevaju spot.

Jedan tviteraš je sarkastično primetio kako je "savršeno" da "muškarac poznat po nabacivanju ženama radi rimejk scene u kojoj se muškarac nabacuje ženi svog najboljeg prijatelja".

"Izostavio je jedan deo", komentar uz originalnu scenu u kojoj Linlkoln u filmu drži list s porukom "Za Božić govorimo istinu".

"Nemam plan za Bregzit, samo ću nastaviti govoriti besmislice dok svi ne umremo", montirao je sarkastično natpis još jedan britanski tviteraš.

Laburistička kandidatkinja Rozen Al Kan prozvala ga je da je oponašao njen predizborni spot, koji je parodija iste scene iz filma.

A na Borisovu glumu osvrnuo se i Hju Grant, koji u poslednje vreme javno kritikuje Džonsona i njegovu politiku oko Bregzita.

Grant se uključio i u predizbornu kampanju, obilazeći domove s laburističkim i liberalno-demokratskim kandidatima koji se protive Bregzitu.

Upitan za ovaj spot, Grant je primetio kako je iz njega izostavljena originalna poruka o tome da se "za Božić govori istina".

"Pitam se jesu li spin doktori iz Konzervativne stranke pomislili da takav natpis ne bi izgledao dobro u rukama Borisa Džonsona", dodao je Grant, osvrćući se na kritike Džonsonove ležernosti prema istini i činjenicama.

Grant je aludirao i na optužbe laburista da su torijevce finansirali ruski tajkuni koji imaju britansko državljanstvo, kao i da je Džonson prikrio izveštaj o ruskom uticaju na kampanju o Bregzitu: "Spot je vrlo kvalitetno napravljen. Očigledno Konzervativna stranka ima mnogo novca. Možda su tu završile sve one rublje."

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.