Džonson se morao izviniti kraljici jer ju je javno osramotio

Izvor: B92, 30.Sep.2019, 12:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džonson se morao izviniti kraljici jer ju je javno osramotio

London -- Britanski premijer Boris Džonson lično se izvinio kraljici Elizabeti II. jer ju je doveo u vrlo neugodan položaj tražeći da odobri suspenziju rada parlamenta,

Kasnije je Vrhovni sud tu odluku proglasio nezakonitom, što je pred javnošću osramotilo kraljicu.

Izvori "Sandej tajmsa" s kraljičinog dvora otkrili su da je u krugovima oko Elizabete II. vladao nespokoj kad je Džonson došao s predlogom o raspuštanju parlamenta, preneo je euractiv.jutarnji.hr, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << navodeći da kraljica nije imala mnogo izbora kada ju je Džonson posetio, buduči da britanski monasi, po pravilu prihvataju predloge premijera.

Odmah nakon odluke Vrhovnog suda da je njegova odluka bila protivzakonita, Džonson je pozvao kraljicu Elizabetu Drugu i rekao da mu je žao, preneo je "Sandej tajms".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Džonson zvao kraljicu da joj se izvini jer ju je osramotio

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Sep.2019

LONDON - Britanski premijer Boris Džonson pozvao je telefonom kraljicu Elizabetu Drugu i izvinio joj se što ju je osramotio, odmah nakon što je Vrhovni sud presudio da je suspenzija parlamenta na njegov zahtjev neustavna, otkrili su danas britanski mediji, a Džonsonova kancelarija samo je ..

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.