Džonson se i u martu rukovao sa pacijentima, uprkos upozorenjima da to ne čini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Maj.2020, 14:12

Džonson se i u martu rukovao sa pacijentima, uprkos upozorenjima da to ne čini

Premijer Velike Britanije Boris Džonson 3. marta je i dalje negirao upozorenja o izbegavanju rukovanja i grljenja, iako su naučnici tada izneli dokaze o važnosti higijene ruku.

U jednom od tek objavljenih dokumenata, opisano je kako su naučnici savetovali vladu Velike Britanije da ljudi treba da prestanu da se rukuju ili grle, prenosi Bi-Bi-Si.

"Javna poruka protiv rukovanja ima dodatnu vrednost kao signal o važnosti higijene ruku. Promovisanje alternativnog pozdrava >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ili podsticanje drugih da uljudno odbiju ponuđeni stisak ruke mogu imati koristi", navodi se u izveštaju od 3. marta.

Ipak, upravo tog dana, na dnevnom brifingu vlade, premijer Džonson izjavio je da nastavlja da se rukuje sa ljudima.

Opisao je kako je bio "u bolnici pre neku noć", gde je bilo pacijenata sa korona virusom i pohvalio se da se "rukovao sa svima".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.