Dzonson pred sastanak s Junkerom: Oprezan sam

Izvor: B92, 16.Sep.2019, 12:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dzonson pred sastanak s Junkerom: Oprezan sam

Luksemburg -- Premijer Velike Britanije Boris Džonson preneo novinarima u Luksemburgu da je, uoči sastanka sa predsednikom Evropske komisije Žan Klod Junkerom, oprezan.

Džonson je novinarima, pre nego što je ušao u restoran u kojem će ručati sa Junkerom, na pitanje da li je optimističan, odgovorio da je "oprezan", prenosi Rojters.

Džonson ni manje od sedam nedelja pre roka za izlazak Britanije iz EU nije postigao dogovor sa Briselom o načinu na koji će se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << razdvojiti peta svetska ekonomija i njen najveći trgovinski partner.

Premijer Britanije i Junker trebalo bi danas da razgovaraju o načinu na koji bi dogovor o Bregzitu mogao da bude postignut, nakon vikenda tokom kojeg su obe strane sugerisale da su im pozicije veoma različite.

Džonson je juče rekao da veruje da u narednim nedeljama može da postigne dogovor sa Evropskom unijom.

Džonson je to uverenje izneo u tekstu za "Dejli telegraf" u kom je istakao da radi na tome da Britanija izadje iz EU 31. oktobra.

Bivši gradonačelnik Londona je naveo da napuštanje EU bez sporazuma nije ishod koji bi želeo, ali je dodao su u toku "veoma opsežne" pripreme za scenario bez dogovora.

"Ukoliko bi u narednim danima došlo do dovoljnog napretka, nameravam da idem na ključan samit 17. oktobra i finaliziram sporazum koji će zaštiti interese gradjana i poslovanja sa obe strane Kanala i obe strane granice u Irskoj", napisao je Džonson za "Telegraf", prenosi Rojters.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Džonson nastavlja pregovore o napuštanju EU

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Sep.2019

Premijer Velike Britanije Boris Džonson preneo je danas novinarima u Luksemburgu da je, uoči sastanka sa predsednikom Evropske komisije Žan Klod Junkerom, oprezan u očekivanjima...Džonson je novinarima, pre nego što je ušao u restoran u kojem će ručati sa Junkerom, na pitanje da li je optimističan,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.