Džonson: Radujem se saradnji sa Bajdenom

Izvor: B92, 24.Jan.2021, 00:54

Džonson: Radujem se saradnji sa Bajdenom

Britanski premijer Boris Džonson izjavio je danas posle prvog telefonskog razgovora sa Džozefom Bajdenom, da se raduje saradnji sa novim američkim predsednikom,

Džonson navodi da se raduje saradnji na njihovim zajedničkim ciljevima, uključujući borbu protiv klimatskih promena.

Prema rečima Džonsonove portparolke, premijer je toplo pozdravio predsednikovu odluku da se ponovo pridruži Pariskom sporazumu o klimatskim promenama, prenosi Rojters.

“Nadovezujući >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se na dugu istoriju saradnje Ujedinjenog Kraljevstva i SAD u bezbednosti i odbrani, lideri su se ponovo posvetili NATO savezu i našim zajedničkim vrednostima u promociji ljudskih prava i zaštiti demokratije”, rekla je portparolka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.