Džonson: G7 razmatra uvođenje sankcija pojedinim Rusima

Izvor: B92, 10.Apr.2017, 17:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džonson: G7 razmatra uvođenje sankcija pojedinim Rusima

Rim -- Ministar spoljnih poslova Velike Britanije Boris Džonson izjavio je da ministri država članica Grupe 7 (G7) razmatraju uvođenje sankcija pojedinim Rusima.

Kako je rekao, te sankcije bi bile uvedene zbog podrške koju pružaju sirijskom predsedniku Bašaru el Asadu.

Džonson je naveo da je tema razgovora koji se održavaju u gradu Luka na severu Italije "razmatranje mogućnosti daljih sankcija, sigurno nekim sirijskim vojnim licima i svakako nekim ruskim vojnim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << licima", prenosi AP.

Ministri država članica G7 razgovaraju o odgovoru na prošlonedeljni napad hemijskim oružjem koji se dogodio u Siriji, a za koji SAD okrivljuju vladu Bašara el Asada i njegove ruske pomagače.

Agencija navodi da je Velika Britanija bila jedna od onih zemalja koje najjače pozivaju na oštar novi pristup Rusiji.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.