Izvor: Nezavisne Novine, 21.Dec.2016, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džonatan Mur u posjeti Trebinju: Vidljiv stalni napredak

TREBINJE - Odnosi Trebinja i Dubrovnika sve su bolji i napredniji, kao i cjelokupn situacija u Trebinju gdje nema međureligijskih konflikata i uz vidljiv stalni napredak.

Ovo je zaključeno nakon posjete šefa Misije OEBS-a u BiH Džonatan Mura Trebinju, gdje se susreo sa trebinjskim gradonačelnikom Lukom Petrovićem i imamom Sadmirom Mustafićem i obišao Sultan Ahmedovu i Osman pašinu džamiju.

“Mi smo govorili o nekim konkretnim i starim, poznatim pitanjima, kao >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << i odnosima između Dubrovnika i Trebinja, gdje ja vidim više ljudi iz Dubrovnika u Trebinju i Trebinjaca u Dubrovniku, ali mislim da je to možda jedan od prioriteta, jer i za gradonačelnika i za Gradsku skupštinu ima puno izazova”, kazao je Mur nakon razgovora sa gradonačelnikom Lukom Petrovićem.

On je napomenuo da “nije došao sa spiskom zahtjeva koji se moraju uraditi” već na otvoreni razgovor na početku Petrovićevog mandata, kako bi zajedno razgovarali o svim pitanjima.

Gradonačelnik Luka Petrović je kazao da se tek formiraju timovi za rješavanje različitih problema, gdje se “tačka otopljavanja između Trebinja i Dubrovnika mora popraviti”, iako je vidljiva sve veća obostrana cirkulacija naroda oba susjedna grada.

“Mislim da tu neće biti problema, da će se odnosi sigurno popravljati i već se radi na prekograničnoj saradnji, već dvije godine se radi na projektima koji su uspješno realizovali, a i sada imamo jedan projekat sa dubrovačkom razvojnom agencijom i Agencijom iz Herceg Novog, tako da mislim da ta komunikacija teče možda i bolje bez nas političara”, kazao je Petrović.

Ističući da je trebinjska Gradska uprava uvijek  vrlo otvorena za razgovore, Petrović kaže da je komunikacija, ne samo sa međunarodnim misijama, već sa svima za Trebinje veoma važna, jer je ovo grad koji želi pokazati svoju gostoljubivost i uvijek potvrđivati da se ovdje nalazi prijestonica kulture Republike Srpske.

Ambasador Mur je, osim Trebinja, posjetio i Bileću, a planirano je njegovo prisustvo i na izložbi fotografija “Radost života”, autora Željka Budimira, kao i niz posjeta i sastanaka u toku sutrašnjeg dana.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.