Džon Kirbi postaje pomoćnik Džozefa Bajdena?

Izvor: B92, 12.Feb.2024, 08:49

Džon Kirbi postaje pomoćnik Džozefa Bajdena?

Koordinator za strateške komunikacije pri Nacionalnom savetu za bezbednost Bele kuće Džon Kirbi postaće pomoćnik predsednika Džozefa Bajdena.

To je rekao anonimni američki zvaničnik za AP.

Kirbi će voditi tim koji će biti odvojen od pres službe za nacionalnu bezbednost i koordinisaće informacijama širom bezbednosnih agencija u SAD, dodao je zvaničnik.

Kirbi je postao zvaničnik u Beloj kući 2022. godine, nedugo pošto je Karin Žan-Pjer imenovana >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za portparolku Bele kuće, nakon razlaza sa bivšom portparolkom Džen Psaki.

Pre Kirbija, Nacionalni savet za bezbednost nije imao koordinatora.

Kirbi je penzionisani američki admiral ratne mornarice i administracija Džozefa Bajdena ga posebno ceni jer "sa lakoćom odgovara na pitanja o spoljnoj politici", navodi AP.

Bio je i portparol Pentagona i Stejt departmenta tokom administracije Baraka Obame.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rojters: Džon Kirbi će postati Bajdenov pomoćnik

Izvor: Danas, 12.Feb.2024

Glavni portparol za nacionalnu bezbednost predsednika SAD Džozefa Bajdena Džon Kirbi dobija unapređenje i proširenu ulogu u Beloj kući, potvrdio je za Rojters neimenovani zvaničnik.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.