Džon Keri odlikovan ordenom Legije časti

Izvor: B92, 10.Dec.2016, 22:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džon Keri odlikovan ordenom Legije časti

Pariz -- Odlazeći američki državni sekretar Džon Keri odlikovan je ordenom Legije časti, najvećim francuskim priznanjem.

Šef francuske diplomatije Žan-Mark Ero izjavio je na ceremoniji uručenja da je Keri "najveći Francuz od američkih zvaničnika" i "neumorni zagovarač mira".

Ero je pohvalio "iskreni politički i diplomatski angžman" Kerija u postizanju sporazuma o klimatskim promenama, sporazuma o iranskom nuklearnom programu, kao i u naporima za postizanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mira u Siriji.

Keri, koji se nalazi u oproštajnoj poseti Evropskoj uniji, dobio je orden Velikog oficira Legije časti.

Američki ministar ima porodične veze s Francuskom jer je njegov blizak rođak bivši francuski ministar za životnu sredinu Bris Lalond.

Džejm Forbs, Kerijev deda po majci, obogatio se 20-ih godina u Francuskoj, ima dve ćerke. Rozmari Forbs je Kerijeva majka, a Fiona Forbs majka francuskog ekologa.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.