Džon Kenedi – predsednik trajne popularnosti

Izvor: Studnel.com, 22.Nov.2015, 19:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džon Kenedi – predsednik trajne popularnosti

Rođen je 1917. godine u Bruklinu u irskoj katoličkoj porodici, kao drugo od devetoro dece. Kao mali je bio često izložen infekcijama, toliko da je u trećoj godini zamalo umro od šarlaha. Od bolešljivog deteta izrastao je u američkog idola o kome se i dan-danas priča. Istraživanja javnog mnjenja upravo to i dokazuju: da Kenedi poseduje trajnu popularnost. Mnoge Amerikance i dalje inspirišu njegovi ideali i nada koju njegovo nasleđe predstavlja. Diplomirao >> Pročitaj celu vest na sajtu Studnel.com << je na Harvardu i bio učesnik Drugog svetskog rata. Bio je ranjen u borbi protiv Japanaca 1943. godine, a 1960. su ga izabrali za predsednika Sjedinjenih Američkih Država. Kao kandidat Demokratske stranke, bio je prvi irski katolik koji je izabran za predsednika. Zalagao se za prava Afroamerikanaca i za potpunu građansku ravnopravnost.
Postoje različite teorije zavere o tome na koji je način zapravo umro Kenedi, preko toga koliki je ženskaroš i zavisnik bio, do priča koje govore da je svemu razlog to što je porodicu Kenedi pratilo prokletstvo. Ostale su samo njemu posvećene lepe reči, kao što su reči senatora Harisa Voforda:
Ne znamo koju je veličinu on mogao da dosegne. Izgubili smo nekoga ko je, po mom mišljenju, bio na putu da postane veliki predsednik, u vreme kada nam je to bilo potrebno.
Izvori:  nezavisne.com, glasamerike.net.

dzon kenedipredsednikna danasnji danbiografijasad

Nastavak na Studnel.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studnel.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studnel.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.