Džon Frušante najbolji svetski gitarista

Izvor: Blic, 12.Apr.2010, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džon Frušante najbolji svetski gitarista

Bivši član "Red Hot Čili Pepersa" Džon Frušante proglašen je za najboljeg gitaristu u poslednjih 30 godina, objavljuje BBC njuz. Džon Frušante

Frušante, koji je iz "Pepersa" otišao 2008, na prvom je mestu liste sastavljene na osnovu glasanja na sajtu radija BBC. Na drugom mestu je Sleš iz "Guns n' Roses". Treći je Met Belami iz "Mjuza", a četvrti Džoni Mar iz "Smitsa".

Među prvih deset plasirali su se i Tom Morelo iz benda "Rage Against The Machine", Kirk >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Hamet iz "Metalike", Prins, Džek Vajt, Džoni Grinvud iz "Rejdioheda" i Piter Bak iz grupe "REM".

Džon Frušante objavio je prošle godine deseti solo album, a pored solo karijere nastupa sa bendom "Swahili Blonde", u kojem su basista "Djuran Djurana" Džon Tejlor i pevačica Nikol Tarli.

Sleš je ovog meseca objavio prvi solo album, na kojem su radili i Ozi

Ozborn, Igi Pop, Dejv Grol, Kid Rok i Fergi iz "Black Eyed Peas".

U glasanju za najbolje gitariste učestvovalo je 30.000 ljudi.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.