Džombić: Uplatićemo pet miliona KM na račun ŽRS

Izvor: IstocnoSarajevo.net, 15.Jun.2011, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džombić: Uplatićemo pet miliona KM na račun ŽRS

Premijer Republike Srpske Aleksandar Džombić obećao je da će Vlada RS danas uplatiti pet miliona KM Javnom preduzeću "Željeznice RS". "Na sjednici Vlade RS bilo je riječi o provođenju odluke i obaveza koje su dogovorene sa Sindikatom i Štrajkačim odborom `Željeznica RS`", rekao je Džombić novinarima.

Nakon prve faze pregovora Vlade Srpske i štrajkačkog odbora Željeznica, postignut je dogovor o većini zahtjeva Odbora, izjavio je nakon sastanka ministar saobraćaja i >> Pročitaj celu vest na sajtu IstocnoSarajevo.net << veza, Nedeljko Čubrilović.

Predsjednik Štrajkačkog odbora Željeznica, Zlatko Marin, kaže da su se na pregovore odlučili nakon što su od premijera dobili garancije da će do petka biti uplaćeno pet miliona maraka. Marin je potvrdio da su pustili u saobraćaj vozove i time ispoštovali zahtijevani minimum rada, kako privreda ne bi više trpila.

Pregovori se nastavljaju i o ostalim zahtjevima željezničara, prvenstveno o zaostalim platama i obavezama preduzeća, čiji je iznos dostigao više od 22 miliona. Generalni direktor Željeznica, Dragan Savanović, zadovoljan je dogovorom, ali je napomenuo da slijedi teži dio posla.

Međutim, na pregovorima nisu bili predstavnici sindikata mašinovođa i sindikata infrastrukture Doboj.
 
Izvor:RTRS

Nastavak na IstocnoSarajevo.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta IstocnoSarajevo.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta IstocnoSarajevo.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.