Izvor: Blic, 22.Avg.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džins za jesen

Džins za jesen

Otkako se posle stotinak godina nošenja na američkim farmama i u rudnicima 60-ih izborio za status svakodnevne gradske odeće širom sveta, džins praktično ne izlazi iz mode. Za ovu jesen modni diktat je džins u rasponu od potpuno izbledelog do najtamnijeg indigoplavog ili čak crnog. Od džinsa su pantalone - isključivo s nisko krojenim strukom s uskim nogavicama. Nemojte ni slučajno da nosite zvonaste ili široke farmerke. U trendu su košulje kaubojskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << stila, klasične jakne i sakoi, dugi kaputi koji mogu da se nose i kao haljine, uski minići i zvonaste duže suknje, prsluci i šeširi... Prihvatljiv je čak i džins od glave do pete - samo pripazite da ne mešate različite nijanse plavog!

Najpoželjniju kombinaciju lansirali su modni dizajneri koji se kriju iza etikete 'D&G'. Reč je o džins jakni vojničkog kroja s dvorednim kopčanjem i izlizanim farmerkama koje se nose sa košuljom od antilopa i kaubojskim čizmama sa visokom potpeticom. U stvari, trebalo bi da izgledate kao Madona. Teksas kamuflaža

Možda do sada niste znali kako da u pantalonama prikrijete ono što vam se ne sviđa na vlastitom telu i istaknete ono na šta ste ponosni. Dakle, evo za sve vrste nogu i zadnjica nekoliko saveta:

Velika zadnjica: Ako ne želite na dijetu, nosite farmerkama sa velikim džepovima pozadi koji će odvući pažnju sa vaše pozadine. Nosite blago zvonaste pantalone.

Krive noge: Izbegavajte uske pantalone koje prijanjaju uz nogu. Bacite akcenat na neki detalj na pojasu, kao što je pertlanje umesto klasičnog zakopčavanja.

Kratke noge: Izbegavajte tričetvrt pantalone ili one sa podvrnutim nogavicama. Utisak dugih nogu može da stvori vertikalna štep-linija. Višak kilograma: Izbacite svetle farmerke koje se sužavaju ka članku. Kamuflirajte višak pantalonama koje ležerno padaju sa spuštenim strukom. CDC/MP

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.