Džinovski smaragd u centru sudske bitke

Izvor: Blic, 03.Apr.2015, 00:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džinovski smaragd u centru sudske bitke

Losanđeleski sudija naložio je pokretanje sudskog procesa kako bi se utvrdilo vlasništvo nad smaragdom teškim 381 kilogram, izvađenim iz jednog brazilskog rudnika pre više od decenije.

Smaragd od 180.000 karata u centru je sudske bitke između trgovaca dragim kamenjem, rudara, moćnika koji trguju nekretninama i drugih koji se bore za dragi kamen, svojevremno procenjen na 372 miliona dolara. Poslednja tvrdnja o vlasništvu stigla je od brazilske vlade, koja želi da dragi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kamen bude vraćen u zemlju porekla. Losanđelski sudija je, međutim, presudio ove nedelje da Brazilu nedostaju odgovarajući dokazi da bi on izdao nalog za obustavljanje slučaja. Taj smaragd je jedan od najvećih na svetu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.