Izvor: Piplmetar.rs, 28.Okt.2023, 05:30

Džinovski krompir u Srbiji odneo pehar: Evo koliko je težak

Čitavu manifestaciju obogatio je kulturno-umetnički program u kome su učestvovale pevačke grupe sa prostora ivanjičke teritorije

Foto: Infoliga


Već petu godinu zaredom u Katićima kod Ivanjice održava se manifestacija u čast čuvenog ivanjičkog krompira, „Krompirijada“, prenosi Infoliga.rs.
Na desetine proizvođača uzelo je učešće u takmičarskom delu, a žiri je po kategorijama proglasio najbolje. Najveći proizvođač >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << krompira je Rade Janković, najbolji prinos po hektaru ima Boban Pantelić, najmlađi proizvođač je Dragan Simenović, pehar za najteži krompir otišao je u ruke Milana Pantelića a za najneobičniji dodeljen je Vladimiru Sićoviću.
Foto: Infoliga


Posetiocima je posebno bio zanimljiv džinovski krompir od preko 2 kilograma i krompir ljubavi, u obliku srca.
Čitavu manifestaciju obogatio je kulturno-umetnički program u kome su učestvovale pevačke grupe sa prostora ivanjičke teritorije i đaci škole domaćina ’“Mićo Matović“ iz Katića. Organizatori su veoma zadovoljni odzivom ali i kvalitetom izloženog krompira.
Nakon takmičarskog dela usledilo je i stručno predavanje na temu moderna tehnologija proizvodnje krompira, mogućnosti unapređenja prodaje i brendiranja, koje je održao dr Živko Bugarčić.
(Telegraf.rs)


Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Priče sa Weba

Najnovije iz teme Veštačka inteligencija

Najnovije iz rubrike Info Biz

Video dana

Opširnije
Izvor: Telegraf.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.