Džihadisti preuzeli odgovornost za napad u Avganistanu

Izvor: B92, 09.Jun.2021, 23:43

Džihadisti preuzeli odgovornost za napad u Avganistanu

Kabul -- Džihadisti Islamske države preuzeli su danas odgovornost za napad na severu Avganistana gde je ubijeno najmanje 10 pripadnika Centra za razminiranje.

Ovo je saopštila je specijalizovana platforma Sajt intelidžens.

Islamska država je navela da su njeni pripadnici ušli na teren britanskog centra Halo Trast (Halo Trust) okupili pripadnike centra u dve prostorije i otvorili vatru na njih.

Avganistanske vlasti su u prvom izveštaju napad pripisale >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << talibanskim pobunjenicima.

U provinciji Baglan, koja je poprište čestih sukoba vladinih snaga i talibana, nasilje se intenziviralo otkako su 1. maja američke snage započele završnu fazu povlačenja iz Avganistana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.