Izvor: Nezavisne Novine, 25.Okt.2016, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džihadisti masovno ubijaju civile

ŽENEVA - UN su primile izvještaje o masovnim ubistvima civila koja vrše pripadnici Islamske države nedaleko od iračkog grada Mosula, saopšteno je u sjedištu svjetske organizacije u Ženevi.

Portparol visokog komesara UN za ljudska prava Rupert Kolvil rekao je da islamisti koriste civile kao ljudski štit poslije početka ofanzive iračkih snaga za oslobađanje Mosula.

On je rekao da su među žrtvama masovnih pogubljenja žene, djeca i muškarci, prenio je "Sputnjik".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << />
Kolvil je napomenuo da u ovom trenutku nije lako provjeriti ove izvještaje i da ih treba prihvatiti kao "preliminarne, a ne definitivne".

Irački premijer Hajder al Abadi objavio je 17. oktobra početak vojnih operacija za potiskivanje islamista iz Mosula.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

UN: Novi izveštaji o pogubljenjima oko Mosula

Izvor: VOA, 25.Okt.2016

Ujedinjene nacije saopštile su da imaju preliminarne izveštaje o ubistvima i masovnim pogubljenjima oko iračkog grada Mosula, za koje su odgovorni pripadnici Islamske države. Svetska organizacija navela je i da ekstremisti koriste civile kao ljudski štit. Portparol visokog komesara Ujedinjenih...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.