Džihadisti imaju novu metu i sada su im uputili prvu jezivu poruku: “Dolazimo, tećiće reke krvi”

Izvor: Telegraf.rs, 02.Mar.2017, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džihadisti imaju novu metu i sada su im uputili prvu jezivu poruku: “Dolazimo, tećiće reke krvi”

Džihadisti takozvane Islamske države po prvi put su, u jezivoj poruci objavljenoj na društvenim mrežama, otvoreno zapretili napadom na Kinu. Ovo je prva javna pretnja Islamske države metama u Kini.

Na snimku prete da će tom zemljom "krv teći poput reke", a na njemu se takođe vide kineski militanti, pripadnici etničke grupe Ujgur.

- Mi smo vojnici kalifata i doći ćemo do vas te vam prevesti jezik našeg oružja, posejaćemo krv poput reke - preti džihadista u jezivom >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << snimku, prenosi Index.hr.

Snimak prikazuje jednog od boraca kako preti krvavim napadima, a potom ubija osobu koju džihadisti nazivaju "kineskim doušnikom".

- Ovo je prva direktna pretnja Kini od strane Islamske države i prvi put da su pripadnici Ujgura zakleli na vernost samoproglašenoj Islamskoj državi - komentariše dr Majkl Klark, stručnjak na australijskom Fakultetu za nacionalnu sigurnost.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DŽIHADISTI U JEZIVOM SNIMKU OTKRILI NOVU METU: Dolazimo, vašom zemljom će teći krv poput reke!

Izvor: Kurir, 02.Mar.2017

...U snimku prete da će tom zemljom "krv teći poput reke" Takođe, vide se i kineski militanti, pripadnici etničke grupe Ujgur..Snimak prikazuje jednog od terorista kako preti krvavim napadima, a potom ubija osobu koju džihadističko glasilo naziva "kineskim doušnikom".."Mi smo vojnici kalifata...

Nastavak na Kurir...

VIDEO: Islamska država preti Kini "rekama krvi"

Izvor: Vesti-online.com, 02.Mar.2017

Teroristička organizacija Islamska država objavila je 30-minutni propagandni video u kojem se zaklinje da će "teći reće krvi", ali ovog puta ne na Zapadu, već u Kini. Ovo je prvi put da džihadisti prete najmnogoljudnijoj sveta, a prema ekspertima jedini moguću razlog jeste odnos Pekinga prema...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.