Dženeral motors povlači milione neispravnih vozila sa tržišta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Sep.2019, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dženeral motors povlači milione neispravnih vozila sa tržišta

Američki proizvođač automobila Dženeral motors (GM) povlači 3,46 miliona pikap i SUV vozila u SAD kako bi rešio kvar na vakumskoj pumpi koji može otežati kočenje i povećati rizik od sudara.

Odluka o opozivu, koji se odnosi na modele proizvedene u periodu od 2014. do 2018. godine marke "cadillac escalade", "chevrolet silverado", "chevrolet tahoe", "GMC sierra", "chevrolet suburban" i "GMC yukon", doneta je jer se količina vakuma stvorena vakum pumpom može vremenom smanjiti, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << navodi GM u dokumentu dostavljenom Nacionalnoj upravi za bezbednost saobraćaja na putevima (NHTSA).

Taj regulatorni organ je još u novembru prošle godine otvorio preliminarnu istragu u vezi sa ovim problemom, koji je do sada okrivljen za devet saobraćajnih nesreća i dve povrede, prenosi agencija Rojters.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Dženeral motors povlači milione neispravnih vozila

Izvor: Radio 021, 12.Sep.2019, 07:24

Američki proizvođač automobila Dženeral motors (GM) povlači 3,46 miliona pikap i SUV vozila u SAD kako bi rešio kvar na vakuumskoj pumpi koji može otežati kočenje i povećati rizik od sudara...Odluka o opozivu, koji se odnosi na modele proizvedene u periodu od 2014. do 2018. godine marke "cadillac...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.