Džejson Mraz u borbi protiv ropstva

Izvor: Vesti-online.com, 14.Jun.2010, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džejson Mraz u borbi protiv ropstva

Dok su Šakira, "Black Eyed Peas" i druge muzičke zvezde boravili u Južnoj Africi povodom otvaranja Svetskog prvenstva u fudbalu, pevač Džejson Mraz je na "crnom kontinentu" drugim povodom - u borbi protiv ropstva.

Dobitnik Gremija je boravio u Gani s organizacijom Oslobodite robove, neprofitnom organizacijom koja je sebi postavila zadatak da "oslobodi sve robove širom sveta".

Mraz (31) je u Gani boravio pet dana, a putovao je sa Džejmsom Kofijem Ananom nekada dečakom-robom >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << koji je radio na ribarskim brodovima i sedam godina proveo u ropstvu. Anan je u mestu Vineba osnovao školu čiji su mnogi učenici nekadašnji robovi. Mraz je obišao i utočišta za robove u gradu Atebubu i na jezeru Volta, gde još ima dece-robova.

Pop pevač je prva slavna ličnost koja je na terenu učestvovala u nekoj akciji organizacije Oslobodite robove. Američki muzičar trenutno radi na nastavku CD iz 2008. "We Sing. We Dance. We Steal Things".

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.