Džejmsu, Vestu i Stivensonu kazne za floping

Izvor: Mondo, 30.Maj.2013, 20:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džejmsu, Vestu i Stivensonu kazne za floping

Zvezda Majamija i dvojica igrača Indijane novčano su kažnjeni zbog simuliranja prekršaja na četvrtom meču finalne serije Istočne konferencije

Igrač Majamija Lebron Džejms i košarkaši Indijane Dejvid Vest i Lens Stivenson moraće da plate po 5.000 dolara zbog "flopinga", odnosno simuliranja prekršaja, što je protivno pravilima NBA lige.

Džejms i Vest su kažnjeni zbog simuliranja tokom iste akcije u četvrtoj utakmici finala Istočne konferencije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<
Džejms se okrenuo i pao, a Vest je klonuo kao osnovnoj liniji, što je ličilo na plesnu tačku najkorisnijeg igrača NBA.

Stivenson je kažnjen zbog preterane reakcije na kontakt posle "susreta" sa laktom Reja Alena nakon pogotka. On je posle tog kontakta "odleteo" unazad, što je ocenjeno kao loša gluma.



NBA je ove sezone počela da kažnjava igrače za poteze kojima pokušavaju da prevare sudije i navedu ih da sviraju faulove.

U finalnoj seriji Istoka, koja se igra do četiri pobede, trenutni rezultat u duelu između Majamija i Indijane je 2:2.

(Beta/MONDO, foto: Beta/AP/Michael Conroy)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.