Džejms Mardok podneo ostavku u BskyB

Izvor: S media, 03.Apr.2012, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džejms Mardok podneo ostavku u BskyB

Džejms Mardok je danas objavio da će odstupiti sa mesta predsednika grupacije "BskyB", u pokušaju da zaštiti tu uspešnu satelitsku televiziju od štetnih posledica skandala oko prisluškivanja telefona, koji je pogodio delimičnog vlasnika te televizije, firmu "News Corporation".

Britanija: Počelo saslušanje Mardoka u aferi prisluškivanja

Uhapšena još jedna osoba zbog prisluškivanja telefona

Mardok dobio tanjir u glavu!

>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << "Svestan sam da bi moja uloga predsednika mogla da bude gromobran za firmu 'BskyB' i verujem da će moja ostavka doprineti da ne bude pogrešnog poistovećivanja sa događajima u drugoj kompaniji", naveo je Mardok mlađi u saopštenju.

On i dalje obavlja funkciju zamenika izvršnog direktora "News Corporation", dok je u februaru odstupio sa mesta predsednika kompanije "News International", koja je izdavala list "News ofthe world".

Taj list je prestao da izlazi u julu prošle godine nakon talasa optužbi za ozbiljne prekršaje, uključujući i neovlašćeni pristup mobilnom telefonu ubijene britanske učenice Mili Dauler.

Firma "News Corporation", koju je osnovao Džejmsov otac - medijski magnat Rupert, u vlasništvu je 39 odsto akcija kompanije "BskyB" i želela je da otkupi sve preostale akcije ali je zbog skandala oko prisluškivanja telefona morala da odustane od te namere.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.