Džejms Franko pravi nevidljivi film

Izvor: Blic, 19.Jun.2011, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džejms Franko pravi nevidljivi film

Ako sa nestrpljenjem čekate da vidite sledeći projekat Džejmsa Franka, znajte da to nećete moći da učinite - glumac je odlučio da njegov naredni film bude nevidljiv, ali to ga neće sprečiti da ga proda.

Izgleda da je holivudski glumac Džejms Franko pronašao način da smanji troškove snimanja filmova, a da ponešto i zaradi. Ovaj tridesettrogodišnjak je odlučio da, u saradnji sa umetničkim duom pod nazivom Praksis, napravi kratak film koji će biti potpuno nevidljiv.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Frankovo delo će biti deo postavke muzeja nevidljive umetnosti "MONA", za koji autori, duo Praksis, kažu da predstavlja ekstravagancu mašte. "Cilj ovog muzeja je izgradnja paralelnog sveta, sastavljenog od slika i reči koje nisu vidljive, ali ipak jesu realne - možda čak i realnije od materijalnih stvari", istakli su umetnici.

"Film" koji će Franko napraviti nosi naziv "Crveno lišće" i predstavlja adaptaciju kratke priče Vilijama Foknera, a isprva je trebalo da bude snimljen kao normalan, vidljivi film, koji će biti prikazan na festivalima, ali glumac se predomislio. "Želeo sam da snimim film za festival, ali ispostavilo se da je budžet bio suviše mali. Drago mi je što ću uspeti da realizujem svoju zamisao u drugom obliku, za ovaj muzej.", objasnio je Franko.

Vrlo je moguće da će budžet za neki od narednih projekata zvezde filma "127 sati" ipak biti nešto veći, s obzirom na to da svoj nevidljivi film planira da prodaje posetiocima "MONA"-e po ceni od 20 dolara do 10 hiljada dolara - koliko ko bude spreman da ponudi.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.