Džarmuš priprema operu o Tesli

Izvor: Blic, 25.Avg.2010, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džarmuš priprema operu o Tesli

Poznati reditelj Džim Džarmuš izjavio je da planira da snimi operu o Nikoli Tesli, kao i dokumentarni film o bendu "The Stooges", čiji je frontmen čuvena rok ikona Igi Pop.

"Radim na dokumentarcu o Studžisima. Reč je o projektu koji će trajati godinama. Nema potrebe za žurbom, to je nešto što me je Igi Pop zamolio da uradim. Takođe, zajedno sa kompozitorom Filom Klajnom, pišem operu o pronalazaču Nikoli Tesli, mada neće biti reč o klasičnoj operi", rekao je čuveni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << reditelj.

Džarmuš, reditelj filmova kao što su "Kafa i cigarete", "Noć na Zemlji", "Slomljeno cveće", "Kafa i cigarete", "Konstantno gluvarenje", "Pod rukom zakona" i "Mrtav čovek", najavio je i da će snimiti nastavak svog filma "Granice kontrole".

"Nadam se da ću u prvim mesecima iduće godine početi da snimam sa Tildom Svinton, Majklom Fasbenderom i Mijom Vasikovskom koja je igrala Alisu u Zemlji čuda u filmu Tima Bartona", rekao je Džarmuš.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.